"Žena zmaj" na čelu Ministarstva privrede

Beograd -- Kandidat za ministra privrede Anđelka Atanasković, direktorka u fabrici "Prva petoletka - namenska" iz Trstenika, ceo radni vek provela je u toj fabrici.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Screenshot/Prva TV
Foto: Screenshot/Prva TV

Atanaskovićeva je izjavila danas da će raditi na tome da privreda ide nabolje i da u Srbiju dođe još više stranih investitora.

Atanasković je kazala da je počastvovana, ali i iznenađena, jer se nije nadala kandidaturi, s obzirom na to da je "anonimna".

"Veoma mi je drago i potrudiću se da opravdam poverenje predsednika Vučića i da dam sve od sebe da privreda ide samo nabolje i da što više investicija privučemo", rekla je Atanasković.

Upitana šta će prvo biti u foksu njenog ministarstva, ona je rekla da će to tek dogovoriti sa premijerkom i predsednikom.

Atanasković je rođena 1958. u Trsteniku, gde je završila osnovnu školu i Tehničku školu, a diplomirala je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odeljenje u Kraljevu, 1982. godine.

Odmah po diplomiranju zaposlila se u fabrici "Prva petoletka – namenska", gde je jedno vreme bila direktor kontrole. Od 2014. obavlja funkciju generalnog direktora PPT ‘Namenska’ u Trsteniku.

Proglašavana je za najboljeg menadžera jugoistočne Evrope 2017. godine, Ženu godine u regionu, a pripala su joj brojna priznanja regionalnih i republičkih privrednih komora.

Za nju je predsednik Aleksandar Vučić rekao da je "žena zmaj", jer je oživela fabriku u Trsteniku i koja je za dve godine ostvarila prihod od 137 miliona evra.

U septembru 2018. predsednik Srbije pozvao ju je da pokrene nekadašnji "Petoletkin" pogon u Leposaviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 172 idi na stranu