Nova odluka Vlade: Osnovana radna grupa, uključuju se inspekcije

Vlada Srbije osnovala je danas radnu grupu za koordinaciju republičkih inspekcija prilikom kontrole mera za sprečavanje širenja koronavirusa.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 23.10.2020.

17:05

Nova odluka Vlade: Osnovana radna grupa, uključuju se inspekcije
Foto: Epa efe KOCA SULEJMANOVIC

Na sednici vladine Кoordinacione komisije za inspekcijski nadzor formirana je radna grupa radi koordinacije republičkih inspekcija prilikom kontrole mera za sprečavanje širenja koronavirusa.

To, kako se navodi u saopštenju, znači da se od danas u borbu protiv COVID-19 uključuju inspekcije koje do sada nisu imale nadležnost da kontrolišu primenu i poštovanje mera prvencije širenja virusa - veterinska, tržišna, inspekcija rada, poreska, ali i sve ostale, po broju manje inspekcije.

Dodaje se da Srbija ima 44 inspekcije na republičkom nivou i sve one će pod vođstvom Sanitarne inspekcije krenuti u nadzor na teritoriji cele Srbije.

"Кoordinisaće se planovi nadzora različitih inspekcija na lokalnom i republičkom nivou i ciljaće, pre svega, oblasti visokog rizika, odnosno objekte gde primena mera ima najveći efekat za sprečavanje širenja virusa", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: