Nova odluka Vlade: Osnovana radna grupa, uključuju se inspekcije

Beograd -- Vlada Srbije osnovala je danas radnu grupu za koordinaciju republičkih inspekcija prilikom kontrole mera za sprečavanje širenja koronavirusa.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Epa efe KOCA SULEJMANOVIC
Foto: Epa efe KOCA SULEJMANOVIC

Na sednici vladine Кoordinacione komisije za inspekcijski nadzor formirana je radna grupa radi koordinacije republičkih inspekcija prilikom kontrole mera za sprečavanje širenja koronavirusa.

To, kako se navodi u saopštenju, znači da se od danas u borbu protiv COVID-19 uključuju inspekcije koje do sada nisu imale nadležnost da kontrolišu primenu i poštovanje mera prvencije širenja virusa - veterinska, tržišna, inspekcija rada, poreska, ali i sve ostale, po broju manje inspekcije.

Dodaje se da Srbija ima 44 inspekcije na republičkom nivou i sve one će pod vođstvom Sanitarne inspekcije krenuti u nadzor na teritoriji cele Srbije.

"Кoordinisaće se planovi nadzora različitih inspekcija na lokalnom i republičkom nivou i ciljaće, pre svega, oblasti visokog rizika, odnosno objekte gde primena mera ima najveći efekat za sprečavanje širenja virusa", navodi se u saopštenju.

strana 1 od 172 idi na stranu