Beogradski metro, obilaznica, most preko Save: "Uveliko se pripremamo za nove projekte"

Beograd -- Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da se u Beogradu uveliko pripremaju novi projekti, te da je jedan od njih i izgradnja mosta preko Save.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: D. Balšić
Ilustracija: D. Balšić

"U prethodnom periodu završeni su neki značajni projekti za Grad Beograd i njegov razvoj, kao što je izgradnja mosta Mihajlo Pupin između Zemuna i Borče sa pristupnim saobraćajnicama, kao i novi most preko Save kod Ostružnice. Međutim, uveliko se pripremamo za nove projekte, od nastavka izgradnje obilaznice oko Beograda, izgradnje Beogradskog metroa, a jedan od novih projekata je i izgradnja novog mosta preko reke Save", rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je danas predsedavala je trećom sednicom Radne grupe za podršku praćenja izgradnje novog mosta preko reke Save u Beogradu.

Na sastanku su razmatrani naredni koraci u realizaciji projekta, u delu izrade planske i tehničke dokumentacije, kao i analiza cena koju je radila gradska Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju.

Sastanku su prisustvovali, pored predstavnika Minstarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, glavni urbanista Marko Stojčić, predstavnici Ministarstva finansija, Republičke direkcije za imovinu i Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 172 idi na stranu