Seničić: Još nema konkretnih ponuda

Predsednik Jute Aleksandar Seničić rekao je da još nisu dobili nijednu zvaničnu ponudu sa cenama i uslovima za polise osiguranja.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.10.2020.

16:28

Seničić: Još nema konkretnih ponuda
Foto: Depositphotos, netfalls

Ni tri nedelje nakon što su turištičke agencije ostale bez licenci za rad nismo dobili nijednu zvaničnu ponudu sa cenama i uslovima za polise osiguranja, kaže za Tanjug predsednik Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić.

Time je samo nastavljena loša godina za turištičke radnike a koliko je bila nepovoljna, pored ranije iznetih podataka, pokazuju i oni da je od sredine marta pa na dalje otkazano 120.000 ugovora o putovanjima.

Na ova putovanja je, prema Seničićevim rečima, trebalo da otputuje oko 300.000 građana.

Seničić navodi da su neke osiguravajuće kuće iskazale dobru volju i spremnost da uđu u posao osiguranja turističkih aranžmana, tražile podatke o poslovanju agencija ali je na tome za sada i ostalo.

„Dobre volje ima, ali konkretnih ponuda sa detaljima kao što je cena nije bilo. Još čekamo takvu ponudu", ističe Seničić.

On naglašava da je za agencije veoma važno da se polise osiguranja ubuduće plaćaju drugačije, primereno situaciji u kojoj se nalazimo a ne paušalno kao što je do sada bio slučaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: