Seničić: Još nema konkretnih ponuda

Beograd -- Predsednik Jute Aleksandar Seničić rekao je da još nisu dobili nijednu zvaničnu ponudu sa cenama i uslovima za polise osiguranja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, netfalls
Foto: Depositphotos, netfalls

Ni tri nedelje nakon što su turištičke agencije ostale bez licenci za rad nismo dobili nijednu zvaničnu ponudu sa cenama i uslovima za polise osiguranja, kaže za Tanjug predsednik Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić.

Time je samo nastavljena loša godina za turištičke radnike a koliko je bila nepovoljna, pored ranije iznetih podataka, pokazuju i oni da je od sredine marta pa na dalje otkazano 120.000 ugovora o putovanjima.

Na ova putovanja je, prema Seničićevim rečima, trebalo da otputuje oko 300.000 građana.

Seničić navodi da su neke osiguravajuće kuće iskazale dobru volju i spremnost da uđu u posao osiguranja turističkih aranžmana, tražile podatke o poslovanju agencija ali je na tome za sada i ostalo.

„Dobre volje ima, ali konkretnih ponuda sa detaljima kao što je cena nije bilo. Još čekamo takvu ponudu", ističe Seničić.

On naglašava da je za agencije veoma važno da se polise osiguranja ubuduće plaćaju drugačije, primereno situaciji u kojoj se nalazimo a ne paušalno kao što je do sada bio slučaj.

strana 1 od 172 idi na stranu