Do kraja godine tender za jarbol na Ušću: Vrednost radova 262,2 miliona dinara

Beograd -- U Beogradu bi do kraja godine trebalo da bude raspisan tender za izradu tehničke dokumentacije, postavljanje jarbola i uređenje platoa u Parku Ušće.

Izvor: eKapija
Podeli
Foto: Depositphotos, rachwal
Foto: Depositphotos, rachwal

Naime, planom javnih nabavki Sekretarijata za investicije Grada Beograda do kraja godine predviđeno je raspisivanje tendera za izradu tehničke dokumentacije, postavljanje jarbola i uređenje platoa u Parku Ušće, sanaciju i adaptaciju Jugoslovenskog dramskog pozorišta, izradu urbanističkog projekta i tehničke dokumentacije za izgradnju sportskog kompleksa na Vračaru, kao i dokumentacije za dogradnju kompleksa Kalenić pijace, piše Ekapija.

Kako se u planu navodi, vrednost radova za postavljanje jarbola na Ušću procenjena je na 262,2 miliona dinara, dok je iz gradskog budžeta za stručni nadzor nad izvođenjem ovih radova opredeljeno 6 miliona dinara. Za tehnički pregled radova izdvojen je još milion.

Tender za izgradnju jarbola najavljivan je i za kraj 2019. godine, kada je zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio da će visina jarbola biti 80 metara.

U planu je da u otvorenom postupku budu izabrani i izvođači za sanaciju i adaptaciju objekta Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a radovi su procenjeni na 76,42 miliona dinara. Za stručni nadzor nad radovima izdvojeno je 2 miliona dinara, a za tehnički pregled još 500.000. Ova rekonstrukcija najavljena je i u septembru.

U narednom periodu u planu je i izgradnja novog sportskog kompleksa na Vračaru, a vrednost izrade urbanističkog projekta i tehničke dokumentacije procenjena je na 30 miliona dinara. Za tehničku kontrolu opredeljeno je još 3 miliona.

Do kraja godine, trebalo bi da bude raspisan i tender za projekat Kalenić pijace, za koju je predviđeno natkrivanje i dogradnja kompleksa. Ova nabavka procenjena je na 50 miliona, a tehnička kontrola na još 4 miliona dinara.

strana 1 od 172 idi na stranu