Amerikanci na Kosovu zbog Gazivoda

Priština -- Na Kosovu i Metohiji boravi grupa eksperata iz Sjedinjenih Država, povodom tačke Vašingtonskog sporazuma koja se odnosi na akumulaciju jezera Gazivode.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Depositphotos, dk_photos
Foto: Depositphotos, dk_photos

"Premijer" privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti je rekao da stručnjaci iz SAD istražuju sve potrebne modalitete kako bi izradili studiju izvodljivosti, prenosi RTK.

Vest da su američki stručnjaci u Prištini, potvrdila je i američka "ambasada" na KiM, koja je navela da je u ponedeljak stigla delegacija koju predvode predstavnici odseka Stejt departmenta za energetiku, provajderi za energiju i poslovni lideri, kako bi razgovarala o diversifikaciji energije, prenosi Sputnjik.

"Diversifikacija kosovskih izvora energije, uključujući prelazak na održive alternative, ključna je za osiguranje kosovske bezbednosti i prosperiteta. Današnje rasprave fokusiraće se na to kako pametno upravljanje vodenim i energetskim resursima širom regiona i preko granica može privući nove investicije i rezultirati dugoročnim ekonomskim koristima za Kosovo i Srbiju", objavila je "ambasada" na svom nalogu na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 172 idi na stranu