Kakve restorane vole Mišlenovi inspektori? "Zvezdica može i da se izgubi" VIDEO

Miroslav Uskoković, jedan je od najboljih šefova kuvara u Americi.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.10.2020.

08:06

Kakve restorane vole Mišlenovi inspektori?
Foto: Printskrin, TV Prva

Ove godine je nominovan za prestižnu Džejms Bird nagradu, koja predstavlja oskara u kulinarskom svetu. Miroslav je nominovan u kategoriji peciva.

Kako navodi Uskoković, postoje jedna, dve i tri zvezdice. "Naravno tri zvezdice je najprestižnija nagrada koju možeš dobiti".

Kako kaže, iz Mišlena preferiraju restorane koji su francuski orijentisani, ali pošto su ih dosta kritikovali zbog toga "počeli su da proširuju svoj vid i daju zvezdice i uticajne nagrade i drugim restoranima".

Da bi dobio tri Mišlen zvezdice restoran mora da bude "top u svakom smislu" od nameštaja, tanjira, izgleda. "Ocenjuju i wc, sve mora da bude na nivou".

Srbija je u dobroj poziciji sa Mišlen. Za svaku državu imaju mesec kada dolaze da posećuju, tako da je sve to odlučeno, verovatno će u jednom trenutku da prezentuju javnosti, navodi on.

Uskoković je podsetio da su inspektori anonimni i nikada ih ne možete prepozneti. Trebalo bi da posećuju sve restorane, ali preferivaju "fine dining", naveo je on.

Mišlenova zvezdica može da se i izgubi. "Oni nikada ne daju razlog zašto", rekao je.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: