"Prvi vozovi od Beograda do Novog Sada na jesen 2021."

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da da će prvi vozovi na deonicama od Beograda do Novog Sada biti u saobraćaju na jesen 2021. godine.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.10.2020.

11:30

Foto: Ministarsto graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture

Ona je istakla da je posebno važno da se radovi na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta odvijaju po planu.

Mihajlovićeva je razgovarala danas sa v. d. generalnog direktora "Infrastrukture železnice Srbije" Nebojšom Šurlanom i poslovodstvom ove kompanije o projektima koji se realizuju na železnici.

"Infrastruktura železnice Srbije realizuje najveće i najvrednije projekte na železnici, od izgradnje prve brze pruge u ovom delu Evrope, preko rekonstrukcije deonica na železničkom Кoridoru 10, do obnove regionalnih pruga. Veoma je važno da kompanija posluje efikasno, jer od toga zavisi i uspešnost u realizaciji projekata, kako tekućih, tako i novih, koji će se realizovati u narednom periodu", kaže Mihajlovićeva.

Šurlan je izvestio potpredsednicu vlade i njen tim o dinamici realizacije na svim aktuelnim projektima, stanju u železničkom saobraćaju, kao i planiranim aktivnostima na podizanju nivoa bezbednosti saobraćaja, gde su planirana nova ulaganja u uređenje putnih prelaza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: