Još jedan grad dobija postrojenje za preradu otpadnih voda: Vrednost projekta 23 miliona evra

Čačak je jedan od gradova za koje je planirana izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda.

Srbija

Izvor: RINA

Subota, 17.10.2020.

11:34

Još jedan grad dobija postrojenje za preradu otpadnih voda: Vrednost projekta 23 miliona evra
Foto: Ilustracija / RINA

Ovaj grad je među gradovima na spisku Ministarstva zaštite životne sredine za koje je predviđena izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda i proširenje kanalizacione mreže.

"Juče je bila javna sednica po pitanju plana generlane regulacije Atenica - Kulinovci. Ovo je važno upravo iz razloga jer će se na toj lokaciji nalaziti buduća fabrika za preradu otpadnih voda, na ulivu Ateničke reke u Zapadnu Moravu. Parcele smo u potpunosti izvlastili i preveli u javnu svojinu grada, i to sedam hektara. Ostalo su dve male parcele koje će biti uz buduću saobrćajnicu ka postrojenju. To se već tiče plana detaljene regulacije za Preliće, gde će se javna sednica održati 26. oktobra.

Nakon jučerašnjeg javnog uvida nije bilo značajnijih primedbi, sada nas očekuje sednica komisije za planove, nakog čega sledi Gradsko veće i skupština negde u novembru. Ako se plan detaljne regulacije usvoji možemo da tražimo građevinsku dozvolu za izgradnju fabrike", rekla je danas Mirjana Đoković, pomoćnik gradonačelnika za oblast zaštite životne sredine.

Vrednost celog projekta je 23 miliona evra, ali finansijska konstrukcija nije potpisana od strane gradonačelnika grada Čačka, Ministarstva životne sredine i Evropske integracije.

U naredne dve do tri godine Čačak će dobiti postrojenje za preradu otpadnih voda ali i rekonstrukciju tri, već postojeće, crpne stanice u Beljini, Košutnjaku i Ljubić polje. U finasiranje je ušla i saobraćajnica koja vodi sa Bulevara Nikole Tesle do crpne stanice Ljubić polje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: