Rekonstruisana ledena dvorana u Beogradu: Nova sedišta, staklena ograda FOTO

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je obnovljenu ledenu dvoranu "Pionir" Sportskog centra "Tašmajdan" gde je danas počela sezona sportova na ledu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

On je istakao da se danas s ponosom predstavlja ledena dvorana – dom svih klizača i hokejaša u Beogradu. Dvorana, kako je ukazao, nije doživela pravu rekonstrukciju od svoje izgradnje 1978. godine.

"Zamenjeni su čileri, odnosno mašine koje proizvode led. Novi čileri sada omogućavaju da u dvorani bude led i kada je spoljna temperatura 40 stepeni Celzijusa. To ranije nije bilo moguće, a sada pruža mogućnost da se sezona na ledu produži u skladu sa interesovanjem klubova i rekreativaca", najavio je Vesić, prenosi Beoinfo.

U okviru rekonstrukcije zamenjena su sedišta na tribinama, kao i bezbednosna staklena ograda oko ledene površine. Svlačionice su kompletno sređene, naveo je Vesić i pozvao Beograđane da posete dvoranu i uživaju na ledu.

On je podsetio da je ledena dvorana četvrti objekat koji je kompletno rekonstruisan u okviru Sportskog centra "Tašmajdan" u samo nekoliko godina.

"Rekonstruisana je hala 'Aleksandar Nikolić' u neposrednoj blizini. Takođe su obnovljeni otvoreni bazeni na Tašmajdanu ove godine. Prethodno su rekonstruisani zatvoreni bazeni, teretane i svlačionice na istom kupalištu i sada ledena dvorana. Ovi podaci jasno ukazuju koliko se ulaže u najveći sportski centar u Beogradu i generalno u sport u prestonici ", podsetio je Vesić.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Direktor SC „Tašmajdan” Milan Novović je kazao da je rekonstrukcija ledene dvorane počela i rađena za vreme epidemije virusa korona.

"Ovi objekti su stari više od 40 godina, i u perspektivi biće prilike da se još neke stvari unaprede, ali za sada sva takmičenja mogu nesmetano da se odvijaju", istakao je Novović.

On je dodao da su od jutros krenuli prvi treninzi, a rekreativno klizanje kreće od večeras, uz besplatan ulaz prva dva dana.

"Poštovaće se sve epidemiološke mere preporučene od nadležnih organa. Preporuka je da se među korisnicima drži rastojanje od dva metra, što znači da će se puštati od 300 do 350 ljudi na led u jednom trenutku, u skladu sa površinom hale", precizirao je Novović.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

strana 1 od 155 idi na stranu