Pripremaju se novi projekti: Sportski kompleksi, stambeno-poslovni objekti, saobraćajnice...

Beograd -- Odbornici Skupštine grada usvojili su danas set planova ili izmena i dopuna planova detaljne i generalne regulacije za delove nekih opština.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, akarelias
Foto: Depositphotos, akarelias

U ove opštine spadaju Zvezdara, Voždovac, Zemun, Čukarica, Rakovica i Palilula, a donete su i odluke o izradi ili izmenama i dopunama još nekoliko planova za delove sledećih teritorija: Novi Beograd, Voždovac, Zemun, Surčin i Stari grad.

Kako je na današnjoj sednici Skupštine grada naveo glavni urbanista Marko Stojčić, velik broj planskih akata potvrda je da se u Gradu radi dobro, prenosi Beoinfo.

"Deset planova se usvaja i to osam planova detaljne i dva plana generalne regulacije, kao i odluke o izradi još tri plana. Planovi generalne regulacije imaju za cilj dodatni razvoj toplovodne mreže, što je u skladu sa donetim merama za poboljšanje ekološke klime u gradu. Takođe, značajan je i Plan detaljne regulacije za sportske komplekse u Vojvode Šupljikca i Vatroslava Jagića, to jest kompleks 'Radničkog' na Crvenom krstu koji decenijama čeka rekonstrukciju, a plan će omogućiti da zajedno sa Republikom uđemo u taj projekat. Jedan od važnih planova za ekonomiju grada jeste budući stambeno-poslovni kompleks na poziciji Depoa, ali i plan na Rospi ćupriji, čime će se razrešiti problemi širine saobraćajnica i trotoara i nedostajuće infrastrukture u ovom delu grada. Slična je situacija i sa planom za područje uz Ovčanski put na Paliluli, gde će se utvrditi mreža saobraćajnica i pozicije za javne objekte", precizirao je Stojčić.

U jednom od planova prihvaćena su i četiri amandmana građana.

strana 1 od 169 idi na stranu