Sa industrijskim parkom Beograd će biti evropski Šenžen

Beograd -- Projekat izgradnje industrijskog parka "Mihajlo Pupin" u Beogradu od strateškog je značaja za Srbiju, poručila je danas premijerka Ana Brnabić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/MILOS PERIC
Foto: Tanjug/MILOS PERIC

Kako je istakla, otvoriće vrata domaćim i stranim stručnjacima iz IKT industrije, kao i startap inovacionim kompanijama.

Ona je učestvovala na vebinaru posvećenom promociji Industrijskog parka "Mihajlo Pupin", koji su organizovali Privredna komora Srbije i kineska građevinska kompanija "Čajna roud end bridž korporejšen" (China Road & Bridge Corporation, CRBC).

Brnabićeva je istakla da je izgradnja parka još jedna karika u lancu sveobuhvatnog čeličnog prijateljstva Srbije i Kine.

"Kompaniju CRBC smo prepoznali kao partnera koji je pouzdan, brz i efikasan i na koga možemo da se oslonimo, zbog čega smo ponosni", istakla je premijerka.

Industrijski park Mihajlo Pupin u Borči biće najinovativnija i tehnološki najnaprednija ekonomska zona u Evropi i napraviće od Beograda evropski Šenžen, poručio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Popović je istakao da je primena koncepta industrijskih parkova Kinu dovela na lidersku poziciju u području inovacija i industrijskog rasta.

Dodao je da su implementacijom ideje Pojas i put kreirani temelji kontinuiranog razvoja veza između Kine i ostatka sveta, a da je Srbija jedan od najvažnijih partnera Kine u okviru tog projekta u Evropi.

On je dodao da Srbija, iako mala zemlja sa 7,5 miliona stanovnika, ima fantastičan izvoz IT proizvoda i usluga koji premašuje dve milijarde evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 169 idi na stranu