Vračar dobija nove sadržaje: Kod Prirodnjačkog muzeja u planu poslovni i stambeni prostori

Beograd -- U delu opštine Vračar u Beogradu planirani su novi sadržaji namenjeni poslovanju i stanovanju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/milangucci
Foto: Depositphotos/milangucci

Grad Beograd oglasio je rani javni uvid povodom izrade plana detaljne regulacije za blok između ulica: Krunske, Kneginje Zorke, Njegoševe i Smiljanićeve, u gradskoj opštini Vračar.

Plan obuhvata blok između ulica Krunske, Knjegine Zorke, Njegoševe, Smiljanićeve, GO Vračar, a obuhvaćena je površina od oko 1,806 hektara.

Kako se navodi, deo obuhvaćen planom ima izuzetno povoljan položaj i izuzetno je povezan sa ostalim delovima grada.

Stanovanju je okvirno namenjeno 17.000 m2, poslovanju 2.500 m2, dok je za javne namene planirano 5.000 kvadratnih metara.

U bloku koji je obuhvaćen planom nalazi se između ostalog i Prirodnjački muzej, a kako predviđa plan, postojeće objekte muzeja moguće je nadograditi ili zameniti novim.

Planirani su mešoviti gradski centri, koji podrazumevaju komercijalne sadržaje sa stanovanjem, a koji bi prema ovom planu, trebalo da idu uz Njegoševu ulicu.

Planirana je i zona porodičnog stanovanja, koja bi bila u središnjem delu bloka, ka ulicama Knjeginje Zorke i Smiljanićevoj.

Zona višeporodičnog stanovanja planirana je u delu bloka uz Krunsku ulicu.

Takođe u delu koji je obuhvaćen ovim planom neophodno je obezbediti odgovarajući broj parking-mesta, ali i tamo gde je moguće, treba predvideti drvorede.

Cilj projekta je, kako se navodi, stvaranje planskih mogućnosti za razvoj grada, unapređenjem korišćenja postojećih i izgradnjom novih sadržaja, stimulacija prostorne distribucije stanovništva, te ravnomernost razvoja u centralnim delovima grada.

Elaborat za rani javni uvid povodom izrade Plana detaljne regulacije za blok između ulica: Krunske, Kneginje Zorke, Njegoševe i Smiljanićeve, Gradska opština Vračar
Elaborat za rani javni uvid povodom izrade Plana detaljne regulacije za blok između ulica: Krunske, Kneginje Zorke, Njegoševe i Smiljanićeve, Gradska opština Vračar

strana 1 od 169 idi na stranu