"Prosečna plata u julu po prvi put prešla 60.000 dinara"

Istanbul -- "U julu je prosečna plata po prvi put prešla 60.000 dinara", rekao je danas u Istanbulu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Instagram, buducnostsrbijeav
Foto: Instagram, buducnostsrbijeav

Vučić je izjavio da sa ponosom građanima može da kaže da je prosečna plata u julu, u sred pandemije virusa korona, u našoj zemlji iznosila više od 60.000 dinara i da je po prvi put prešla 511 evra.

Predsednik Srbije, koji je u poseti Turskoj gde će se sastati s predsednikom Redžpom Tajipom Erdoganom, naglasio je da je u interesu Srbije da zadrži dobre odnose sa tom zemljom.

"Lebane, Leskovac i Vladičin Han drže turske kompanije", kazao je Vučić i pomenuo kompaniju Teklas za koju je rekao će da tek da raste kad joj budemo doveli gas.

"Turska je jedna od najznačajnijih regionalnih sila u celom svetu, ali jedna od sila koja je sve važnija uopšte u svetskim okvirima. Njihov demografski, ekonomski, kulturni i svaki drugi potencijal je ogroman. Važno je da imamo dobre odnose sa njima. Oni su blizu Srbije, imaju veliki uticaj u našem regionu i trudimo se da sačuvamo najbolje prijateljske odnose koje ćemo unapređivati u budućnosti", rekao je Vučić u izjavi za Pink.

strana 1 od 169 idi na stranu