Prodaje se plac za gradnju stambeno-poslovnog objekta od 17.000 kvadrata

Novi Sad -- Raspisana je prodaja parcele u Radničkoj 2 u Novom Sad, gde će biti sagrađena stambeno-poslovna zgrada od 12 spratova.

Izvor: 021.rs
Podeli
Foto: B92, Darja Balšić
Foto: B92, Darja Balšić

Zgrada bi trebalo da ima i dva manja dela od devet i sedam spratova, ispod kojih će biti podzemna garaža.

U oglasu o prodaji, koja će se održati 21. oktobra u Upravi za građevinsko zemljište i investicije, navodi se da se prodaje parcela od 2.614 kvadratnih metara, po početnoj ceni od 599,4 miliona dinara, piše 021.rs.

Prema urbanističkim uslovima iz plana, koji je donet prošle godine, na ovoj lokaciji je moguće da budući vlasnik sagradi stambeno-poslovnu zgradu uz uslov da u podrumu bude garaža. Zauzetost parcele u prizemlju može da bude 100 odsto, a na višim spratovima je 50 odsto.

Ovo znači da parcela verovatno neće imati zelenih površina, piše portal. Soliter će imati jedan deo od 12 spartova i dva niža od devet i sedam spartova, što će činiti gotovo 17.000 kvadratnih metara prostora sa svim etažama.

Na ovoj lokaciji se do pre nekoliko nedelja nalazila zgrada u kojoj su decenijama bili Uprava za urbanizam i Uprava za socijalu, kao i druge gradske službe, a odavno je planirana za rušenje i zamenu.

strana 1 od 169 idi na stranu