"Kjungšin kejbl" počeće sa radom pre roka - zaposliće 1.000 radnika u Srbiji

Korejska kompanija "Кjungšin kejbl" u Smederevskoj Palanci, koja će proizvoditi električne delove za automobile, počeće sa radom pre planiranog roka.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 24.09.2020.

09:03

Foto: EPA, EFE ANTONIO BAT

"Bilo je planirano da fabrika počne sa proizvodnjom u avgustu sledeće godine, ali kako sad stvari stoje, to bi se moglo dogoditi već krajem februara ili početkom marta" , kaže predsednik opštine Nikola Vučen, navodi se na sajtu te opštine.

Radovi na izgradnji fabrike počeli su u maju ove godine i privode se kraju.

Fabrike se prostire na 20.000 metara kvadratnih. Hale i drugi pomoćni objekti su završeni, a u toku je postavljanje instalacija i izgradnja i asfaltiranje saobraćajnica unutar fabričkog gruga.

"Imamo čvrste garancije izvođača, ali i naših partnera iz Кoreje da će svi građevinski radovi biti završeni do kraja oktobra. Nakon toga počinje faza montiranja mašina i proizvodnih traka", istakao je Vučen.

Vlasnici kompanije najavili su da će u izgradnju fabrike i opremanje uložiti 25 miliona evra. Planirano je da fabrika u prvoj fazi zapošljava 700, a kad proradi punim kapacitetom 1.000 radnika.

"Ova fabrika je nada ne samo za stotine Palančana i Planjana koji traže posao, već i za budžet opštine Smederevska Palanka, jer će se značajno povećati prihodi od poreza na plate", rekao je predsednik opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: