Još jedan grad u Srbiji dobija nove vetroparkove

Kompanija Elicio Wind, koja je podigla vetroparkove Alibunar i Malibunar, namerava i dalje da investira i poveća svoj udeo na tržištu zelene energije u Srbiiji.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2020.

09:41

Još jedan grad u Srbiji dobija nove vetroparkove
Foto: Epa,INGO WAGNER

"Započeli smo nove projekte na teritoriji Grada Pančeva. Podneli smo zahteve ka lokalnoj samoupravi i očekujemo pozitivan ishod po konstituisanju nove gradske vlasti", rekao je za eKapiju menadžer kompanije za Srbiju Kristof Bols.

U firmi su, kako kaže, zadovoljni poslovnim ambijentom u Srbiji, zbog čega i nameravaju da pojačaju prisustvo na srpskom tržištu.

Svesni su, dodaje, da će biti ukinute fid-in tarife i državne subvencije, ali su i za to spremni, jer u drugim zemljama Evrope već posluju u okviru sistema aukcija.

Na pitanje šta mogu da očekuju lokalne samouprave u kojima se realizuju projekti vetroparkova, odnosno, kakve je benefite imao Alibunar, Bols kaže da je kao odgovoran investitor, koji razume potrebe sredine u kojima investira i odgovara za njih, Elicio donirao lokalnu zajednicu.

"Odlučni smo da i dalje novčano pomažemo, preko sporazuma o finansiranju projekata od značaja za lokalnu zajednicu, a to ćemo činiti i u mestima gde budemo započinjali nove projekte

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: