Jovanović demantovao Tepićevu: Nema sukoba interesa VIDEO

Beograd -- Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu je od osnivanja 2017. sprovela više od 90 javnih nabavki, rekao je njen direktor Mihailo Jovanović.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug, NIKOLA ANÐIC
Foto: Tanjug, NIKOLA ANÐIC

"Javne nabavke Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu transparentno su sprovedene, objavljene na sajtu, a od više od 90 dodeljenih ugovora sa kompanijom Aseko je sklopljen samo jedan", rekao je Jovanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Jovanović je kazao da je kompanija "Aseko" na tenderu za izradu centralnog registra stanovništva dala najbolju ponudu i da tu nema sukoba interesa.

"Ni u jednom drugom ugovoru Aseko nije izvođač ili podizvođač", kazao je Jovanović i istakao da je u vezi sa tim jednim ugovorom dobijeno eksplicitno mišljenje Uprave za javne nabavke.

Naime, pošto je Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu znala da je brat premijerke Brnabić, Igor Brnabić, zaposlen u kompaniji Aseko, da bi pokazali kako se postupa u tim slučajevima, kako je rekao, obratili su se Upravi za javne nabavke za mišljenje u tom slučaju i obavestili ih da je ponuda Aseka odgovarajuća i da je brat premijerke u tom preduzeću.

Kompanija Aseko SEE u Srbiji saopštila je danas da je već danima izložena organizovanoj kampanji koja se protiv nje vodi i ocenila da su netačne i zlonamerne optužbe koje je na račun njenog poslovanja iznela Marinika Tepić.
Potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić je ranije danas novinarima iznela tvrdnju da je firma Aseko, u kojoj je jedan od direktora brat premijerke Ane Brnabić, Igor Brnabić, iz budžeta, po više različitih osnova, dobila oko 40 miliona evra.

strana 1 od 169 idi na stranu