DFC: Vučić izuzetan i jak lider, s jasnom vizijom napretka Srbije

Predstavnici delegacije SAD su na sastanku s guvernerom NBS Jorgovankom Tabaković ocenili da je Vučić izuzetan i jak lider, s jasnom vizijom napretka Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2020.

13:49

DFC: Vučić izuzetan i jak lider, s jasnom vizijom napretka Srbije
Foto: NBS

Guverner Jorgovanka Tabaković sastala se danas s predstavnicima američke delegacije koju su činili visoki predstavnici Međunarodne razvojne finansijske korporacije SAD (DFC), Izvozno-uvozne banke SAD (EXIM), budući šef kancelarije DFC-a u Beogradu kao i predstavnici Ambasade SAD u Srbiji, saopšteno je iz Narodne banke Srbije.

"Onome koji je sav svoj politički kapital stavio u funkciju napretka Srbije, a to je predsednik Vučić, ja ću ostati pouzdan oslonac. Sa institucijom na čijem sam čelu nastavićemo da radimo tako da predsednik Vučić ima punu podršku u očuvanju u svakom smislu stabilne Srbije, pa i finansijski, koja je njegov i naš ključni cilj", rekla je Tabakovićeva.

Tokom sastanka predstavnici američke delegacije govorili su detaljnije o politici DFC-a, oblicima prisustva na tržištu, posvećenosti tržištima i lokalnim kompanijama. Rad EXIM banke komplementaran je radu DFC-a i one mogu raditi zajedno na različitim dugoročnim projektima koji jačaju veze između regiona i ekonomija, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: