Novi Dom zdravlja na 5.500 kvadrata; U planu i tramvajska veza do starog dela grada FOTO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je radove na izgradnji novog Doma zdravlja u Borči.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.09.2020.

16:09

Novi Dom zdravlja na 5.500 kvadrata; U planu i tramvajska veza do starog dela grada FOTO
Foto: Goran Vesiæ/Facebook

Kako je napisao na svom Fejsbuk profilu, ovaj objekat je sa površinom od 5.500 metara kvadratnih najveći objekat primarne zaštite koji se gradi.

"Ovo je samo početak naših velikih ulaganja na levoj obali Dunava. Grad Beograd zajedno sa Opštinom Palilula nastavlja da integriše levu obalu Dunava u grad, kako građani koji ovde žive ne bi bili građani 'trećeg reda', a što su ranije sigurno bili", napisao je Vesić.

Kako je napisao Vesić, u novembru će biti raspisan i tender za izgradnju prečistača otpadnih voda u koji će ulaziti kanalizacija koja se gradi.

"Tender za izgradnju kanalizacije će biti raspisan u decembru, a očekuje se da tokom jeseni raspišemo i tender za izgradnju vrtića koji će se nalaziti u blizini doma zdravlja. Pripremamo i lokaciju za izgradnju škole", napisao je on.

Kako navodi, 2021. godine počeće izgradnja mosta na Adi Huji, a u okviru plana generalne regulacije šinskih sistema planirana je izgradnja i tramvajske veze između leve obale Dunava i starog dela grada.

"U narednih desetak godina ovaj deo grada biće potpuno drugačiji. Neće biti samo bespravno naselje već naselje u koje će ljudi dolaziti sa željom da ovde žive, jer imaće sve uslove koje imaju i drugi građani Beograda", napisao je Vesić.

НОВИ ДОМ ЗДРАВЉА У БОРЧИ САМО ПОЧЕТАК ВЕЛИКИХ УЛАГАЊА У ОВО НАСЕЉЕ Обишао сам радове на изградњи новог Дома здравља у...

Posted by Горан Весић on Уторак, 22. септембар 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: