Ugašena nada za veći minimalac samo za Beograđane; Ministarstvo za B92.net: "Nije moguće"

Veći minimalac za stanovnike Beograda u odnosu na onaj u drugim gradovima Srbije neće biti moguć, kažu za B92.net iz Ministarstva za rad.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 18.09.2020.

17:12

Ugašena nada za veći minimalac samo za Beograđane; Ministarstvo za B92.net:
Foto: Depositphotos, uroszunic

Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja su naglasili da Zakon o radu ne prepoznaje nešto takvo, te da uvođenje većeg minimalca za stanovnike Beograda u odnosu na ostale stanovnike Srbije neće biti moguće.

Podsetimo, juče je Savez samostalnih sindikata Beograda tražio da se utvrdi veća minimalna cena rada za teritoriju glavnog grada nego što je ona u ostatku Srbije.

Oni su naveli nekoliko razloga za svoj zahtev.

"Kada se uzmu u obzir cene stanova, komunalnih usluga, osnovnih životnih namirnica - iznos prosečne potrošačke korpe u Beogradu je veći", saopštio je juče Sindikat. Vlada Srbije je nedavno uvojila predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da minimalna cena rada za 2021. godinu bude povećana na 32.126 dinara.

Tako će od 1. januara naredne godine minimalna cena rada biti povećana za 6,6 odsto, odnosno za 2.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: