"Dolazak DFC-a garantuje stabilnost i sigurnost u očima investitora"

Beograd -- "Krećemo u implementaciju sporazuma iz Vašingtona što je i politički i ekonomski veoma važno", rekao je danas ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, digitalstorm
Foto: Depositphotos, digitalstorm

"Uspeli smo da Američka razvojna finansijska korporacija (DFC) otvori kancelariju u BG a to je ogroman signal za sve investitore, to garantuje stabilnost i sigurnost u očima investitora", ističe Mali.

Prema njegovim rečima, sa njima će se razgovarati o projektima, auto-putu Niš-Priština, podršci malim kompanijama, ženskom preduzetništvu razvoju poljoprivrede...

"Oni dolaze u ponedeljak i ostaju četiri dana da vide koji su to projekti", kaže Mali i ističe da je to još jedan veliki momenat za razvoj srpske ekonomije.

"Sada govorimo o tome da najveća razvojna agencija na svetu dolazi u Srbiju. U DFC-u su su bili veoma zadovoljni po pitanju naše makroekonomske stabilnosti i borbe protiv korone", rekao je Mali u jutarnjem programu Prve TV.

DFC je organizacija koja ima godišnji budžet od 60 milijardi dolara i formirao je lično predsednik SAD.

Ministar finansija najavio je danas da će misija MMF-a virtuelno boraviti u Srbiji od 5. do 16. oktobra kako bi se dogovorili oko budžeta za 2021. godinu, ali da im Srbija neće tražiti nova sredstva jer nema razloga za to.

On je gostujući rekao da će sa misijom razgovarati i oko statusa mera koje je Srbija sprovodila.

"Nova tranša od MMF-a nam ne treba, mi smo samoodrživi", rekao je mali.

Prema njegovim rečima, sa MMF-om postoji sporazu savetodavnog karaktera, a njihovi saveti su uvek dobronamerni i dobrodošli.

strana 1 od 169 idi na stranu