Predstavnici japanskog giganta posetili Novi Sad; "Cilj nam je da građani imaju bolji standard"

Novi Sad -- Predstavnici vodeće japanske kompanije u oblasti autoindustrije Nidek, čiji je dolazak nedavno najavio predsednik Aleksandar Vučić, posetili su danas Novi Sad.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, depositedhar
Foto: Depositphotos, depositedhar

Novi Sad je jedan od evropskih gradova koje je Nidek uzeo u razmatranje za realizaciju svoje investicije, rečeno je na sastanku sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem.

On je tokom sastanka u Gradskoj kući sa delegacijom Nideka, koju je predvodio direktor Jun Seki, ocenio da bi prisustvo takvog giganta u Novom Sadu umnogome doprinelo ekonomskom jačanju grada i značajnom povećanju zaposlenosti, navedeno je u saopštenju.

Vučević je sa saradnicima predstavio potencijale Novog Sada i sve prednosti kada je reč o poslovnoj klimi.

Naglasio je da je gradska administracija uveliko dokazala koliko je ozbiljan partner zainteresovanim investitorima, te da bi i u ovom slučaju pružila svu moguću logistiku za realizaciju velike investicije koja bi bila veoma značajna i za Novi Sad i za Srbiju.

"Zajedno sa pokrajinskom i republičkom administracijom mi smo spremni da ispratimo takav privredni poduhvat jer, osim neposredne finansijske koristi za državu i zapošLjavanja, dolazak firme tog renomea je izuzetna reklama za našu zemlju".

Kaže da današnja poseta ohrabruje i zahvaljuje predsedniku i vladi na svoj pomoći.

"Nastavićemo predano da radimo na privlačenju investicija, jer nam je cilj da naši građani imaju gde da rade, da imaju bolji standard i da ostanu da žive sa svojim porodicama u Srbiji", rekao je gradonačelnik.

Nakon sastanka u Gradskoj kući, predstavnici Novog Sada poveli su goste u obilazak radne zone "Sever 4".

strana 1 od 157 idi na stranu