Ugovor za Fruškogorski koridor vredan 606 miliona evra: Povezaće tri opštine

Komercijalni ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora s kineskom kompanijom CRBC, vredan 606 miliona evra, usvojen je na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.09.2020.

13:29

Ugovor za Fruškogorski koridor vredan 606 miliona evra: Povezaće tri opštine
Foto: Depositphotos, rasica, 81045574

Ovo je danas za Tanjug izjavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je podsetila da je Srbija pre mesec dana dobila odobrenje kineske Eksim banke, odnosno kineskog ministarstva, da je odobren kredit za finansiranje Fruškogorskog koridora.

"Sve nadalje su sada tehničke stvari… Mi ćemo do kraja godine završiti projektno-tehničku dokumentaciju i verujem da ćemo do kraja sledeće godine konačno moći da počnemo radove na Fruškogorskom koridoru", rekla je Mihajlovićeva.

Ističe da će početak radova zavisiti i od usklađivanja sa sredstvima iz budžeta, jer deo avansa, podseća, daje Vlada Srbije, a drugi deo ide iz kredita.

Mihajlovićeva navodi da je izgradnja Fruškogorskog koridora važna kako bi se nadovezao na deonicu Ruma-Šabac-Loznica.

Fruškogorski koridor deo je putnog pravca Novi Sad - Ruma - Šabac - Loznica - granica sa Bosnom i Hercegovinom, koji spaja Srbiju sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom i širim okruženjem.

Koridor će povezati i tri opštine - Novi Sad, Irig i Rumu, a rešiće problem prolazaka teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: