Telekom izdaje obveznice vredne 23,5 milijardi RSD: Evo kolika će biti kamata

Beograd -- Skupština a. d. "Telekom Srbija" donela je odluku o izdavanju 2,35 miliona korporativnih obveznica čija je ukupna nominalna vrednost 23,5 milijardi dinara.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Epa, Koca Sulejmanovic
Foto: Epa, Koca Sulejmanovic

Pojedinačna nominalna vrednost obveznica je 10.000 dinara, a one se u dematerijalizovanom obliku izdaju za kvalifikovane investitore, navodi se u odluci koju je juče donela skupština ovog akcionarskog društva.

Rok za upis obveznica biće 30 dana od dana stupanja na snagu odluke Skupštine, a emisija će se smatrati uspelom ako u tom roku bude upisano najmanje 50 odsto ponuđenih obveznica.

Obveznice se izdaju radi finansiranja poslovnih potreba "Telekoma Srbija", uključujući refinansiranje postojećih finansijskih obaveza i finansiranja unapređenja poslovnih aktivnosti.

Ročnost obveznica je pet godina a kuponska kamatna stopa je 3M BELIBOR + 2,95 p.p. godišnje.

Obveznice su neobezbeđene, odnosno negarantnovane, a imaju fiksno dospeće, što znači da će se glavnica u celosti otplaćivati na dan dospeća.

Prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti, Republika Srbija je vlasnik 58,1 odsto akcija Telekoma, 20 procenata je u vlasništvu same kompanije, a 21,8 posto akcija je u rukuma fizičkih lica.

strana 1 od 160 idi na stranu