Na vrhu pešak, zatim bicikilista, na kraju vozač - novi koncept funkcionisanja Beograda

Beograd -- Gradonačelnik Beogarda Zoran Radojičić izjavio je da koncept funkcionisanja gradova mora da se promeni zbog drastičnog povećanja broja automobila.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, ToskanaInc
Foto: Depositphotos, ToskanaInc

"Grad Beograd uveliko radi na tome stvarajući infrastrukturu za biciklističke staze i pešačke zone, i podižući svest o hijerarhiji u saobraćaju na čijem čelu treba da bude pešak", izjavio je Radojičić.

Gostujući na TV Prvoj, on je podsetio da u Beogradu svake godine ima pedeset hiljada automobila više, a u svetu je to još drastičnije pa ih danas ima oko milijardu, a za desetak godina će ih biti milijardu i po.

"Mi u ovom trenutku imamo Plan održive mobilnosti i čeka se na njegovo usvajanje u Skupštini. Кada je u pitanju održiva mobilnost, suština je da se mora promeniti hijerarhija u velikim gradovima. Postoji veliko opravdanje, i zdravstveno i funkcionalno, da sve relacije do pet kilometara mogu da se pređu peške. Od pet do deset kilometara poželjno je preći biciklom ili trotinetom", pojasnio je Radojičić.

On je dodao da je budućnost rešavanja ovog problema u konceptu kojim grad obezbeđuje infrastrukturu za hijerarhiju na čijem vrhu je pešak, zatim biciklista i na kraju vozač.

Radojičić je najavio da će se u toku Evropske nedelje mobilnosti, koja će se održati od 16. do 22. septembra, promovisati biciklističke staze u koje je Grad Beograd dosta uložio poslednjih godina.

"Prošle nedelje je završena biciklistička staza koja spaja Bulevar Mihajla Pupina sa Brankovim mostom i na taj način smo povezali Novi Beograd sa centrom grada. U okviru Evropske nedelje mobilnosti imaćemo dan kada ćemo razgovarati o značaju biciklističkih staza i promovisati stazu koja povezuje Autokomandu sa Beogradom na vodi i spušta se na reke", rekao je.

Pre nekoliko meseci otvorena je i biciklistička staza u Bulevaru Vudroa Vilsona, dodao je Radojićić.

"U ovom trenutku imamo sto kilometara biciklističkih staza, što je jedan odsto ukupnog učešća u javnom saobraćaju u Beogradu, a cilj je da se poveća na četiri procenta. Budimpešta ima dva odsto, Beč sedam odsto, a Кopenhagen čak 33 procenta kada je reč o učešću u javnom prevozu", istakao je gradonačelnik.

strana 1 od 167 idi na stranu