Sava centar ponovo ponuđen na prodaju, ovog puta po nižoj ceni

Grad Beograd danas je ponovo oglasio prodaju Sava centra po početnoj ceni od 21,9 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.09.2020.

10:33

Sava centar ponovo ponuđen na prodaju, ovog puta po nižoj ceni
Foto: D. Balšiæ, B92.net

Učesnik u postupku dužan je da uplati depozit za učešće u postupku u iznosu od 2.193.600 evra. Ukupna početna cena nepokretnosti iznosi 21.936.000,00 evra.

Kupac se obavezuje da u roku od pet godina od dana isplate celokupnog iznosa kupoprodajne cene, izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji Sava centra, čija ukupna vrednost svih radova ne može biti niža od 50.000.000 evra, navodi se na sajtu Grada Beograda.

Kupac će se obavezati da neće promeniti namenu Sava centra, da će ostati u funkciji kongresnog turizma, imajući u vidu da Centar Sava uživa status prethodne zaštite.

Umetničko-istorijska dela, kao nepokretna i pokretna kulturna dobra u objektu, nisu predmet prodaje.

Napominje se da su poslovni prostori koji se nalaze u objektu izdati su u zakup od "Centra Sava".

Prilikom zaključenja ugovora sa kupcem će se ugovoriti kazna u novčanom iznosu od 20 odsto postignute kupoprodajne cene, za slučaj da budući kupac ne ispuni u celosti ili delimično preuzete obaveze, kao i da se na ime obezbeđenja za eventualno plaćanje ugovorne kazne dostavi prvoklasna bankarska garancija.

Javno otvaranje ponuda će se održati 25. septembra 2020. godine u 13 časova u Gradskoj upravi grada Beograda u Kraljice Marije 1.

Grad je početkom avgusta ponudio na prodaju Sava centar po ceni od 27,4 miliona evra.

Prodaja je potom otkazana jer na javni poziv nije stigla nijedna ponuda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: