Prodaja 68 vojnih kompleksa: Ponuđeni objekti u BG, skladišta, Klub Vojske

Beograd -- Država je ponudila na prodaju 68 nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije, navodi se u oglasu Republičke direkcija za imovinu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/Pakhnyushchyy
Foto: Depositphotos/Pakhnyushchyy

Pisane ponude mogu se dostaviti za Klub Vojske u Požarevcu koji je ponuđen za milion evra, kompleks Carina u Smederevu čija je početna cena 2,4 miliona evra, kompleks Provalija u Sremskoj Kamenici - 368.000 evra i Mišeluk - Gornja Kamenica (1,2 miliona evra).

Takođe je ponuđen Alibegovac u Novom Sadu koji je ponuđen za 388 hiljada evra, dok je za 100 hiljada evra ponuđen Grkljan u Zaječaru.

Vojna skladišta Vinarce kod Leskovca ponuđena su za 168 hiljada evra, skladište Reka Ostružnica na beogradskoj Čukarici za 752 hiljade evra, Iline vode u Kragujevcu po početnoj ceni 226 hiljada evra, komandu u Srbobranu za 220 hiljada evra, kao i Klub vojske u Negotinu čija početna cena je 280 hiljada evra.

Ponuđeni su i kompleks Zabrđe u Petrovcu na Mlavi za 60 hiljada evra, Industrijski kolosek u Nišu za 179 hiljada evra, Bukovac u Petrovaradinu za 77,8 hiljada evra, skladište Potok Mesić u Vršcu za 637 hiljada evra, Barice u Raškoj za 109 hiljada evra, Kličevac - vežbalište u Valjevu - 124 hiljade evra, i Stanišin rid u Surdulici za 21 hiljadu evra.

Država prodaje i Vojni kompleks Mira - skladište u Leskovcu koji je ponuđen za 695 hiljada evra, i kompleks Vila Katarina u Knjaževcu za 18.000 evra.

Više od polovine ponuđenih nekretnina su poslovni prostori, najviše u Beogradu, a zatim i u Nišu i Valjevu.

Kako se navodi, rok za podnošenje ponuda je 15 dana a posle komisijskog otvaranja ponuda odluku o najpovoljnijim doneće komisija.

Republička direkcija za imovinu nadovi da će visina ponuđene cene biti odlučujuća u izboru kupca.

strana 1 od 162 idi na stranu