Posao za 450 radnika: Nemačka kompanija gradi fabriku auto-delova u Ćupriji

Nemački SMP Automotive izgradiće fabriku u Ćupriji u kojoj će biti zaposleno 450 radnika.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2020.

19:20

Posao za 450 radnika: Nemačka kompanija gradi fabriku auto-delova u Ćupriji
Foto: Depositphotos/Tzido

SMP Automotive je proizvođač spoljnih i unutrašnjih modula za automobile (branika, rešetki, karoserijskih elemenata, lajsni, spojlera, instrument-tabli, modula za vrata sa pratećom elektronikom itd), piše Pluton logistics.

Između nekoliko lokacija u Srbiji, investitori su se, kako se navodi na zvaničnom sajtu opštine, odlučili za Ćupriju, a pogon će biti podignut u industrijskom parku Dobričevo.

Predstavnici lokalne samouprave najavili su početkom maja da će ova zona biti proširena za 44 hektara, obrazloživši to željom “velikog investitora da u Ćupriji podigne fabriku auto-delova. Sredinom avgusta, na lokaciji su se pojavile prve građevinske mašine, a za desetak dana sve je pretvoreno u veliko gradilište. Sam proizvodni objekat trebalo bi da bude veličine tri fudbalska igrališta. Rok za završetak radova je jun 2021. godine.

Predstavnici lokalne samouprave najavili su da će u narednom periodu, uz pomoć države, biti dovršena i kompletna infrastruktura u industrijskoj zoni, te da se očekuje značaj razvoja ovog industrijskog kompleksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: