"Potrošačka korpa je izmišljotina, prošlo je vreme kada najsiromašniji treba da plaćaju" VIDEO

Član Socio-ekonomskog saveta Zoran Stojiljković rekao je da mu je teško da govori da se zadovoljava sa minimalcem od 37.000 kada za pristojan život treba više.

Srbija

Izvor: B92, TV Prva

Četvrtak, 27.08.2020.

08:27

Foto: Printskrin/TV Prva

Pregovori o minimalnoj ceni rada traju već neko vreme Da li je moguć dogovor da se minimalac poveća sa 30.000 na 37.000 dinara?

Stojiljković, koji je i predsednik UGS Nezavisnost, za TV Prvu je rekao da je zahtev od 37.000 minimum ispod kojeg samostalni sindikati neće ići.

On je rekao da je potrošačka korpa izmišljotina, i da mu je teško da govori da se zadovoljava minimalcem od 37.000 kada se zna da za pristojan život treba daleko više. "Ali uvažićemo okolnosti", rekao je on.

Govoreći o pregovorima o minimalnoj ceni rada on je rekao da tu "uvek postoje početne pozciije". "Poslodavci su startovali sa tim da nema prostora za povećanje."

Stojiljković je dodao da moramo da vidimo "da li novca zaista nema i zašto ga nema".

"Ovde više ne mogu da rastu nejednakosti. Srbija nije osuđena da bude zona jeftine radne snage. Od Vlade i Ministarstva finansija očekujemo da kažu šta su parametri", rekao je on.

Naveo je da u ovoj zemlji svako ko ima realno radno mesto "ne treba da ode sa radnog mesta bez 300 evra".

"Prošlo je vreme kad najsiromašniji treba da plaćaju", ocenio je Stojiljković.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: