Ovako će izgledati "šuma" ispred Hrama; Vučić: "Biće velelepan park" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će ispred Hrama Svetog Save biti napravljen "predivan park" i da će ukupno da košta 7,5 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2020.

12:30

Ovako će izgledati
Foto: Beoinfo

"Biće velelepan park ispred, koji će mnogo da košta, pravu šumu ćemo da napravimo, predivan park. Prva faza će da košta 1,5 miliona, ukupno će da košta 7,5 miliona evra", rekao je danas na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je rekao da relativno redovno, sa patrijarhom, obilazi radove u Hramu Svetog Save i da je poslednjih sedam godina uloženo više nego u poslednjih sto godina.
Foto: Beoinfo
Vučić je ranije naveo da će ispred Hrama Svetog Save i zgrade Sinoda SPC "biti uređen veličanstven park".
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je ranije da će ove godine biti potpuno rekonstruisan park ispred Hrama Svetog Save.

Novi park će imati mnogo više zelenila, skoro stotinu novih stabala, parternu fontanu, nove granitne ploče. Uređenje ovog parka finansiraće Republika Srbija i Grad Beograd, a u čitav proces uključena je Srpska pravoslavna crkva, rekao je Vesić početkom 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: