Bivši jugoslovenski gigant konačno dobija novog vlasnika: Prodat za 362 miliona dinara

Zrenjaninska fabrika lekova Jugoremedija prodata je iz petnaestog pokušaja.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.08.2020.

10:04

Bivši jugoslovenski gigant konačno dobija novog vlasnika: Prodat za 362 miliona dinara
Foto: Depositphotos, motorolka

Kupac Jugoremedije u stečaju je APS - Project one, iz Beograda, a na ovu odluku druga dva konkurenta su podnela prigovore o kojima će se u petak izjasniti stečajni sudija, rekao je danas za Tanjug stečajni upravnik Radovan Savić.

APS, koji je investicioni fond za Jugoremediju, ponudio je najviše - 362 miliona dinara, beogradski Led Vision ponudio je 360 miliona, a turska Birgin grupa - 260 miliona dinara, rekao je Savić.

Stečajni upravnik kaže da će o prigovorima izjasniti do petka, kada će o njima odlučivati stečajni sudija.

Uslediće potpisivanje ugovora, uplata novca i ulazak novog vlasnika u posed zrenjaninske farmaceutske industrije u stečaju.

Jugoremedija se od 2017. godine prodavala bez uspeha 14 puta, u finansijske neprilike upala je posle neuspešne privatizacije iz 2002. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: