Otkazana prodaja Sava centra; Delta holding odustao, kažu neisplativo

Beograd -- Na javni poziv za kupovinu Sava centra nije stigla nijedna ponuda, potvrđeno je E-kapiji u Gradskoj upravi Grada Beograda.

Izvor: B92, Tanjug, eKapija
Podeli
Foto: D. Balšić, B92.net
Foto: D. Balšić, B92.net

Grad Beograd raspisao je početkom meseca tender za prodaju Sava centra, a početna cena nepokretnosti iznosila je 27.420.000 evra.

Delta holding je saopštio da je odustao od učešća na tenderu za kupovinu Sava centra, jer im pod postojećim uslovima ta investicija nije isplativa.

U saopštenju se podseća da je Grad Beograd raspisao tender za prodaju Sava centra, uz prodajnu cenu od 27 miliona evra i obavezno ulaganje od najmanje 50 miliona.

„Kao kompanija koja posluje na tržištu, Delta investira vodeći računa o interesima svih zainteresovanih strana: naših partnera, klijenata, zaposlenih, banaka, društvene zajednice. Ako taj interes ne možemo da zaštitimo, onda ne investiramo“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Delta u procesu analize angažovala eksterne stručnjake koji su zaključili da investicija od skoro 80 miliona evra ne bi bila isplativa.

To je, nažalost, razlog zbog koga se na tender, sada i pod ovakvim uslovima, nismo javili, naveo je Delta holding u saopštenju.

Iz kompanije Delta holding su ranije za portal B92.net rekli da su kao i svih ovih godina, zainteresovani za Sava centar, te da su učestvovali i na prethodnim tenderima.

Tada su naveli da žele da Sava centar postane najsavremeniji kongresni centar u jugoistočnoj Evropi i da Beograd dobije kongresni centar kakav mu dolikuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 170 idi na stranu