"Ekonomska situacija u Srpskoj stabilna"

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik, rekao je da je ekonomska situcija u Srpskoj stabilna, iako postoje neki elementi pada.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.08.2020.

17:04

Foto: Depositphotos, gyurma

Istakao je da je oko 10.400 ljudi izgubilo radna mesta, ali je istovremeno 9.199 dobilo zaposlenje.

"Što je manje za 1.200, i kada tako sagledamo onda imamo najmanji gubitak radne snage u regionu", rekao je Dodik, nakon proširene sednice Izvršnog komiteta stranke.

On je naveo da će u septembru biti realizovan novi paket za podršku privredi, a odnosiće se na lična primanja i investicioni ciklus.

"I dalje idemo u projekte auto-puteva, rekonstrukcije magistralnih i regionalnih puteva u Srpskoj, kao i drugih kapitalnih investicija", naveo je Dodik.

Kada je reč o epidemiološkoj situaciji, Dodik je naglasio da je ona i dalje kompleksna, ali da postojeće mere neće biti proširene niti redukovane.

"U Srpskoj su do kraja godine zagarantovane isplate penzija i plata", kazao je Dodik, koji je i srpski član Predsedništva BiH, prenela je RTRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: