Puštena u rad nova parterna fontana na rekonstruisanom Trgu slobode FOTO

Subotica -- Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima Predrag Radivojević pustili su u rad novu, modernu parternu fontanu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Dejan Malagurski
Foto: Dejan Malagurski

Ona je izgrađena na mestu nekadašnje Zelene fontane koja zbog velikog oticanja vode, skoro deceniju nije bila u funkciji. Vrednost te investicije je 123,5 miliona dinara, saopšteno je.

Radovi na realizaciji ovog projekta počeli su 5. februara 2020. godine, odvijali su se predviđenom dinamikom i završeni su u roku. Ukupna vrednost investicije sa PDV-om iznosi 147,6 miliona dinara.
Uz konstataciju da je veliko zadovoljstvo danas biti na rekonstruisanom centralnom gradskom trgu, gradonačelnik Laban je izrazio zadovoljstvo što su Subotičani dobili trg kakav zaslužuju i što Subotica, napokon, ima izgled dostojan petog grada po veličini u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

Foto: Dejan Malagurski
Foto: Dejan Malagurski

"Čim sam došao na čelo grada krajem juna 2016. godine, dogovorili smo se da krenemo u realizaciju projekta rekonstrukcije Trga slobode i izgradnje moderne parterne fontane na mestu nekadašnje Zelene fontane koja skoro deceniju nije bila u funkciji. Ispunili smo obećanje, Subotičani danas imaju trg kakav zaslužuju, a Subotica izgled dostojan petog po veličini grada u Srbiji. Ovaj projekat završen je na vreme, vrednost investicije je 123,5 miliona dinara i siguran sam da nastavljamo dalje sa razvojnom politikom grada. Sve projekte koje smo pokrenuli mi smo uglavnom i završili. Ono što nas u narednom periodu očekuje jeste i završetak akva parka sa spa centrom na Paliću", naglasio je Bogdan Laban.

Foto: Dejan Malagurski
Foto: Dejan Malagurski

Posle deset godina propadanja u centru grada konačno je uređen Trg slobode, istakao je Predrag Radivojević, i dodao da je izgrađena nova, moderna parterna fontana u čijem je centralnom delu, u pet koncentričnih krugova, raspoređena 61 prskalica.
"Po obodu najvećeg koncentričnog kruga imamo 16 ‘rainbow jet’ prskalicu sa glatkim mlazom. Imamo, takođe, i šest velikih žardinjera sa zelenilom, tri bazena sa mirnom vodom, parterno osvetljenje i osvetljenje bazena. Prelepo fontana izgleda noću. Takođe smo uredili i komunalnu i urbanu opremu, dakle 16 kandelabra, klupe. Ovaj prostor je praktično doživeo svoju regeneraciju i sve će to ponovo navesti Subotičane na okupljanje i druženje, baš na ovom trgu u strogom centru grada", rekao je Radivojević.

Foto: Dejan Malagurski
Foto: Dejan Malagurski

strana 1 od 170 idi na stranu