Viz er odlaže nove linije iz Beograda, tek od sledeće godine

Niskobudžetna avio-kompanija Viz Er odložila je otvaranje devet novih linija iz Beograda, kao i uvođenje još jednog aviona u bazu u Beogradu ove godine.

Srbija

Izvor: exyuaviation.com

Subota, 08.08.2020.

10:41

Viz er odlaže nove linije iz Beograda, tek od sledeće godine
Foto: Epa, TOMS KALNINS

Umesto planiranog, taj avio-prevoznik će linije koje, između ostalog, uključuju Lisabon, Barselonu, Fridrihshafen, Milano, Hamburg, Sandefjord, Turku u Finskoj pokrenuti početkom sledeće letnje sezone, od marta 2021. godine.

Odluka da odlože širenje baze u Srbiji doneta je zbog značajnog pada rezervacija nakon što je veliki broj zemalja Evropske unije zatvorio granice za Srbe sredinom jula, zbog širenja koronavirusa.

Iz Viz Er-a su za Ex-Yu-Aviation rekli da ta avio-kompanija konstanto prati potražnju i obrasce putovanja kako bi uspostavila linije koje će služiti korisnicima.

Naveli su i da su reorganizovali mrežu svojih ruta u velikom broju zemalja, kao i da su najavili nove baze u Milanu, Dortmundu, Sant Peterburgu, Tirani..

"Spremni smo da razvijamo mrežu na srpskim aerodromima, da je povećavamo ili prilagođavamo u skladu sa potrebama tržišta".

Viz Er je već odlagao uspostavljanje devet novih linija iz Beograda. Prema prvobitnom planu, linije je trebalo da budu uspostavljene 16. jula, nakon čega su odložene za 17 avgust. Poslednje odlaganje bilo je za 1. septembar.

Na počeku je Viz Er imao veliki broj rezervacija za nove usluge, ali je interesovanje opadalo kako su zemlje EU uvodile nove zabrane i restrikcije za građane Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: