Cene u Vojvodini ponegde kao na top-destinacijama

Sezona godišnjih odmora je u toku, a s njom je stigla i nedoumica o tome gde ga provesti.

Srbija

Izvor: dnevnik.rs

Subota, 08.08.2020.

09:40

Cene u Vojvodini ponegde kao na top-destinacijama
Foto: Depositphoto, photographee.eu

Naime, zbog pandemije kovida-19 veoma su sužene mogućnosti da se leto provede na morskim obalama pa se zbog zatvorenih granica turistima preporučuje da leto iskoriste za obilazak domaćih destinacija. Mnogi to i čine, a pre nego što otputuju, nije naodmet na internetu proveriti šta se nudi od smeštaja, usluga, cena, piše Dnevnik.

Po ponudi je vidljivo da je, osim hotela, dobra ponuda odmora na selu pa se mogu iznajmiti apartmani, vile, vikendice, kuće, sobe... s vrhunskom uslugom, a spram toga vlasnici određuju i cenu, koja ponekad premašuje i boravak na daleko udaljenijim svetski poznatim turističkim destinacijama. Tako je za sedmodnevni boravak u pojedinim vilama na Fruškoj gori potrebno i više od 5.000 evra, u seoskim domaćinstvima više od 1.000...

Slobodno se može reći da su te cene, čak i ako je ponuda na zaista visokom nivou, izuzetno visoke, ali i da je moguće da ima turista spremnih da izdvoje toliki novac. Ipak, izvesno je da je takvih ponuda daleko manje od onih primerenijih džepu većine domaćih turista.

Tako se na području Specijalnog rezervata prirode "Deliblatska peščara" može boraviti u više od 30 objekata, a noćenje za dve osobe može da košta i više od 6.000 dinara, ali i upola manje.

U nekim objektima služi se kontinentalni doručak, ali i veganski i vegetarijanski, na bazi samoposluživanja. Iznajmljivači daju vrlo detaljne opise o tome kako se može provesti vreme tokom boravka na toj destinaciji i gde se može otići na izlet.

Oni koji više voli hotelski smeštaj, mogu godišnji odmor provesti u jednom od vršačkih hotela na vrhu Vršačkog brega, a za prenoćište će morati da izdvoje malo više od 13.000 dinara. Hotel ima četiri zvezdice, otvoreni i zatvoreni bazen.

Za one s plićim džepom, Vršac nudi smeštaj u hotelu u centru grada, gde je noćenje blizu 3.700 dinara. Palićko jezero odavno je atraktivna destinacija, a ponuda je raznovrsna. Uz hotelski smeštaj, nude se i apartmani, vile, kuće, sobe... a prosečna cena noćenja kreće od oko 2.500 dinara pa naviše.

Pojedini objekati imaju i bazen, spa i fitnes centar, opremu za roštilj... a gosti neće plaćati parking-mesto i korišćenje interneta.

I na Fruškoj gori ima kuća i vikendica za izdavanje, a vlasnici cenovnik formiraju po danu, pa tako vikendica s tri sobe i devet kreveta dnevno košta blizu 2.500 dinara po osobi, a za boravak na splavu-bungalovu na Dunavcu za dve osobe na dan staje blizu 3.000.

Prenoćište u dvokrevetnoj sobi u Čereviću košta oko 1.800 dinara, a u Vrdniku gotovo 3.000.

Кo bi da razgleda znamenitosti Novog Sada, osim hotela ima na raspolaganju i veliki broj apartmana različite kvadrature, s više soba, čajnom kuhinjom, frižiderom i mikrotalasnom pećnicom...

Cene se razlikuju i zavise od toga koliko je smeštaj udaljen od centra grada i kreću se od oko 2.300 dinara pa do blizu 5.000 dnevno.

I Apatin je razvio turističku ponudu i sve je atraktivniji, posebno od kada je Gornje Podunavlje proglašeno za Specijalni rezervart prirode. U apartmanu udaljenom 700 metara od centra varoši noćenje za dve osobe staje oko 4.700 dinara, a na 1,2 kilometar od centra nudi se apartman za dve osobe za oko 2.400 dinara.

U ponudi za odmor su i Bela Crkva, Biserno ostrvo, Novi Bečej, Titelski breg... pa turisti imaju gde da se odmore i uživaju.

Izbor zavisi od novčanika i interesovanja

Odlazak na godišnji odmor, uz noćenje podrazumeva i troškove za hranu, prevoz i izlete... pa kada se sve sabere, odmor u Panonskoj niziji nije nimalo jeftin.

Slobodno bi se moglo reći da je za to potreban deblji novčanik, a slično je i kada su u pitanju poznate banje i planinski centri u Srbiji.

Ipak, raduje što je turistička ponuda raznovrsna pa oni koji će se ove godine odmarati u našoj zemlji mogu da biraju – i u skladu s platežnom moći i u zavisnosti od interesovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: