"Prinuđeni smo i na otpuštanje radnika" : Ugostitelji traže duže radno vreme

Prijepolje -- Prijepoljski ugostitelji podneli su inicijativu u kojoj traže da im se omogući duže radno vreme, koje je zbog koronavirusa za sada skraćeno do 22 sata.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Rina
Foto: Rina

Prijepoljski ugostitelji podneli su inicijativu Opštinskom štabu za vanredne situacije sa zahtevom da se izmeni Zaključak od 7. jula ove godine, po kome je radno vreme ugostiteljskih objekata, zbog novonastale epidemiološke situacije, skraćeno do 22.00 sata.

Potpisnici inicijative, njih 14, navelo je da se samo oni zapošljavaju oko 100 osoba i da se od toga hrani preko 300 članova porodica.

"Loše poslujemo zbog aktuelne situacije i u problemu smo za davalje ličnog dohotka, plaćanja poreza i doprinosa. Zbog situacije u kojoj smo se našli prinuđeni smo i na otpuštanje radnika. S obrzirom da se popravila epidemiološka situacija zahtevamo izmenu radnog vremena, trgovinskih i drugih objekata tako da mogu raditi do 00:00 časova. Prema odluci Štaba za vanredne situacije odlluke za produženje radnog vremena donete su opštinama Priboj, Požega, Nova Varoš, Novi Pazar", navodi se u zahtevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 170 idi na stranu