Vojska Srbije prodaje dva helikoptera Mi-24V, neće ih remontovati

Vojska Srbije ponudiće svoje jurišne helikoptere Mi-24V na prodaju zainteresovanim kupcima.

Srbija

Izvor: Tango Six

Utorak, 04.08.2020.

18:44

Vojska Srbije prodaje dva helikoptera Mi-24V, neće ih remontovati
Foto: Depositphotos, underworld1

Kako Tango Six saznaje, VS je helikoptere Mi-24V proglasila neperspektivnim za remont i ne planira više njihovo korišćenje.

"V" verzija ruske "leteće topovnjače" na putu je brisanja iz ukupnog stanja helikopterske flote RV i PVO Vojske Srbije.

Kako je za Tango Six potvrđeno iz Ministarstva odbrane, po pitanju remonta helikoptera Mi-24V rađene su analize i razgovori sa inostranim remontnim zavodima i proizvođačem: Obavljeni su tehnički razgovori i konsultacije sa ovlašćenim remontnim zavodima i glavnim konstruktorom helikoptera u cilju moguće obnove resursa.

"Nakon dobijanja ponuda i detaljne analize, na predlog RV i PVO, Generalštab Vojske Srbije oglasio je helikoptere Mi-24V suvišnim radi prodaje potencijalnim kupcima", kažu iz ministarstva za Tango Six.

Ovim je konačno stavljena tačka na razmišljanja o remontu dve letelice proizvedene 1983. i 1985. godine.

Nabavljene su 1998. godine za potrebe, sada rasformirane, Jedinice za specijalne operacije Resora državne bezbednosti MUP-a Srbije.

Nakon upotrebe u protivterorističkim dejstvima na prostoru Kosova i Metohije predati su 2006. godine Vojsci Srbije ali su zbog lošeg tehničkog stanja i nepotpune originalne dokumentacije ostali neremontovani i van upotrebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: