"Radimo šest dana u nedelji, a nemamo nijednu mušteriju" VIDEO

Prodavnice venčanica su otvorene šest dana u nedelji, ali se dešava da bukvalno niko u njih ne uđe.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2020.

11:16

Foto: Printscreen, TV Prva

Mladi stidljivo koračaju ka oltaru i matičaru, ali u uslovima korone često preskoče i kupovinu ili iznajmljivanje venčanice.

Već mesecima venčanice se ne kupuju i zbog toga je glavna poruka svih vlasnika salona venčanica: "Državo, pomozi!", da ne bi došlo do zatvaranja ovih salona.

"Sve ovo vreme se suočavamo sa tim što ne radimo, totalno smo onesposobljeni za rad. U šest dana koliko radimo, niko ne dođe da kupi venčanicu, a devojke koje su rezervisale haljine, pošto je naš posao sezonski, su odlagale svoja venčanja od maja za avgust i septembar, a sad opet odlažu ili totalno odustaju od haljina", objašnjava za TV Prvu jedna od vlasnica lokala u TC "Piramida" Jasna Vuković.

"Jedino ako nešto sledeće godine uradimo, ove nam je sve otkazano, počev od marta pa sve do kraja avgusta trenutno. Nadamo se da ćemo u septembru nešto raditi, ali to je jako teško", objašnjava još jedna vlasnica salona venčanica.

Jasna Vuković kaže da oni godišnje rade pet-šest meseci jer je pola godine post.

"Sve zavisi od vaskršnjeg posta. Radimo od april-maj, pa posle septembar i oktobar", kaže ona.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: