Šef uprave za sprečavanje pranja novca: Spisak NVO i pojedinaca iz medija nije tačan

Željko Radovanović, v. d. direktora Uprave za sprečavanje pranja novca, kaže da nije tačan spisak novinara i NVO čije se finansije kontrolišu.

Srbija

Izvor: Kurir

Sreda, 29.07.2020.

16:33

Šef uprave za sprečavanje pranja novca: Spisak NVO i pojedinaca iz medija nije tačan
Foto: Tanjug, Nikola Andjic

Kako se tvrdilo, Uprava je napravila spisak od navodno 20 ljudi i 37 organizacija ili udruženja i od banaka zatražila uvid u sve njihove transakcije od 1. januara 2019. Pojedinci sa spiska su to ocenili kao hajku i zastrašivanje.

Radovanović navodi da spisak koji se pojavio nije kompletan, kao i da neka lica koja su spominjana uopšte nisu predmet analize Uprave.

"Ne mogu javno da iznosim podatke jer se radi o poverljivom procesu, ali mogu da kažem da nisu svi koji su spominjani u medijima predmet ove analize, a još manje je to kompletan spisak svih onih koji su predmet našeg rada. Ceo proces provodi se uz striktno poštovanje zakona i međunarodnih propisa, što smo kao država obavezni da poštujemo. Institucije rade svoj posao i ponoviću da su četiri ministra iz Vlade Srbije bili predmet našeg rada, što jasno pokazuje da u Srbiji nema zaštićenih", navodi Radovanović za Kurir.

Radovanović je juče istakao i da Uprava nema selektivan pristup u svom radu, da je ispitivala i imovinu i račune i aktuelnih ministara, te da je rizik kod organizacija neprofitnog sektora procenjivan i prošle godine i niko to nije ocenio kao hajku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: