"Otpisivanje dugova veliki gubitak, država treba da ima iste aršine za sve" VIDEO

Sto šezdeset i tri miliona evra iznosi ukupan dug dvadeset najvećih privrednih dužnika za struju, što je za dva miliona evra više nego u februaru ove godine.

Srbija

Izvor: B92, TV Prva

Utorak, 28.07.2020.

19:20

Foto: Printskrin/TV Prva

Na listi se uglavnom nalaze državna preduzeća.

"Konkretno za Infostan, izvršitelji dolaze kod svakoga od nas ukoliko imamo hiljadu, dve, pet hiljada dug, isto radi i Elektroprivreda Srbije za svakog od nas i Elektrodistribucija, dolaze, isključuju struju. Mi svakodnevno imamo slučajeve da ljudi nažalost na sebe dižu ruke zato što ne mogu da plate neki manji račun, ali se zato sa druge strane tolerišu toliki milionski dugovi", kaže novinarka lista Politika Jasna Petrović.

Petrović smatra da bi otpisivanje dugova bio veliki gubitak za sve poreske obveznike i da država treba da ima iste aršine za sve

"Pa to je ono na šta se i računa, da se svi ti dugovi otpišu", rekla je ona.

U međuvremenu Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije demantovalo je navode koji su se pojavili u delu javnosti da kineske kompanije ne plaćaju električnu energiju.

Kompanija "Železara Smederevo" je u stečaju, pa je celokupan iznos potraživanja prijavljen u stečajnu masu i priznao ga je Privredni sud. Novi vlasnik redovno izmiruje sva potraživanja.

"Serbia Zijin Copper" d.o.o. iz Bora je vlasnik nekadašnjeg RTB Bor. Novi vlasnik je preuzeo prava i obaveze RTB Bor i nastavio da posluje pod novim imenom.

Dug Rudarsko-topioničarkog basena Bor nastao u periodu od 1. 4. do 31. 10. 2016. godine je reprogramiran i novi vlasnik "Serbia Zijin Copper" d.o.o. uredno ga izmiruje u skladu sa zaključenim reprogramom i planom otplate.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: