Stvoren preduslov za veća ulaganja u srpsku privredu - potpisan ugovor sa Japanom

Ugovor između Srbije i Japana o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i sprečavanju poreske evazije i izbegavanja potpisan je danas.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.07.2020.

10:17

Stvoren preduslov za veća ulaganja u srpsku privredu - potpisan ugovor sa Japanom

Ugovor su potpisali ministar finansija Siniša Mali i ambasador Japana u Srbiji Đunići Marujama.

Zaključenje ovog ugovora predstavlja značajan doprinos unapređenju bilateralne privredne i finansijske saradnje između Republike Srbije i Japana jer se rešenjima sadržanim u Ugovoru otklanja dvostruko oporezivanje fizičkih i pravnih lica - rezidenata dve države.

Primenom Ugovora obezbeđuje se pravni preduslov za efikasnije privređivanje i konkurentnost preduzeća Republike Srbije u Japanu, odnosno preduzeća Japana u Srbiji.

Ugovor stimuliše ulaganje kapitala rezidenata Republike Srbije u Japanu i rezidenata Japana u Republici Srbiji. Njime se obezbeđuje saradnja poreskih administracija Srbije i Japana u cilju efikasne primene Ugovora i sprečavanja poreske evazije od strane njihovih rezidenata.

Ostvarena saradnja je preduslov za značajna ulaganja japanskih investitora u privredu Srbije, odnosno stvaranje uslova za njihovo učešće u procesu privatizacije, ali i za korišćenje odgovarajućih finansijskih instrumenata za podsticanje viših oblika bilateralne ekonomske saradnje.

Početak primene Ugovora očekuje se, nakon ratifikacije u parlamentima obe države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: