Povezivaće Most na Adi i Adi Huji: Nastavlja se gradnja unutrašnje obilaznice kroz Beograd

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su na tender za izgradnju i proširenje Ulice Save Maškovića i Crnotravske pristigle dve ponude.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.07.2020.

09:29

Povezivaće Most na Adi i Adi Huji: Nastavlja se gradnja unutrašnje obilaznice kroz Beograd
Foto: Depositphotos, ToskanaInc

Izabrana je povoljnija ponuda u iznosu od 437 miliona dinara koju je dostavila grupa ponuđača predvođena preduzećem RAS Inženjering. Druga ponuda je iznosila 487 miliona dinara.

"Posle stručne ocene ponuda i donošenja odluke o izboru dobavljača biće zaključen ugovor za izgradnju ove dve saobraćajnice ukupne dužine oko jedan kilometar, sa po dve saobraćajne trake u svakom smeru, obostranim trotoarima i pratećom infrastrukturom. Rok za izvođenje radova biće 180 dana od uvođenja dobavljača u posao", objasnio je Vesić, prenosi Beoinfo.

On je dodao da se rekonstrukcijom i proširenjem Crnotravske i Ulice Save Maškovića nastavlja izgradnja u etapama unutrašnje obilaznice kroz Beograd.

"Ona će bulevarima sa četiri trake povezati Most na Adi i budući Most na Adi Huji, čiju izgradnju počinjemo 2021. godine. Na ovoj obilaznici već radimo Bulevar patrijarha Pavla, koji ćemo u proleće 2022. godine povezati sa Mostom na Adi, a pre desetak dana krenuli smo sa prvom fazom rekonstrukcije Ulice Pere Velimirovića", objasnio je Vesić.

Кako je rekao, u toku je tender za projektovanje ulice sa četiri trake u okviru saobraćajnice Borska – petlja „Lasta”, koja je dugačka oko pet kilometara.

"Ona obuhvata potez od Borske ulice preko Save Maškovića, pored naselja Stepa Stepanović i Braće Jerković do auto-puta i petlje Lasta. Čim budemo završili projekat, raspisaćemo tender za izgradnju ove saobraćajnice, poručio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: