Beograd dobija još jedan most: Ovako će izgledati FOTO

Rani javni uvid za pešačko-biciklistički most na Savi je završen 29. juna 2020. godine.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 17.07.2020.

10:30

Beograd dobija još jedan most: Ovako će izgledati FOTO
Foto: Služba glavnog urbaniste

Kako navodi glavni gradski urbanista Marko Stojčić, pristigao je jedan broj primedbi koji se odnosi na Ulicu Omladinskih brigada, u kojima se navodi da će izradnjom podzemne javne garaže biti posečen drvored lipa sa obe strane ulice.

"Ovim putem želim da obavestim sve građane ovog dela grada, a i celog Beograda da će se dvoetažna podzemna ili nadzemna garaža graditi na mestu javnog parkinga uz nasip na kojem nema posađenih stabala", rekao je Stojčić za B92.net

Sportsko-rekreativni kompleks i prirodnu ekološku oazu Ada Cigalija, godišnje poseti oko četiri miliona Beograđana i turista, privučenih njegovim sadržajem i manifestacijama. Pristup mu je omogućen preko nasipa, isključivo sa južne strane, iz Radničke ulice i Obrenovačkog druma, kod Makiša.

"S obzirom da plovni deo Save zapljuskuje obale Ade i novobeogradskih blokova, potpuno se prirodno nameće potreba da se mostom ostvari njeno povezivanje sa delovima Beograda severno od reke", navodi Stojčić za naš portal.
Foto: Beograd.rs/ Elaborat za rani javni uvid
Služba glavnog urbaniste je u tu svrhu napravila volumetrijsku analizu pešačko-biciklističkog mosta, dugog oko 520 metara, od bloka 70 i 70a na Novom Beogradu do Ade Ciganlije, a u produžetku Ulice Omladinskih brigada.

Kada bude usvojena planska dokumetacija, započeće i izrada tehničke dokumetacije, kojim će biti definisan njegov finalni izgled i vrednost. Po njenom završetku sledeće godine započeće i radovi na izvođenju.
Foto: Beograd.rs/ Elaborat za rani javni uvid

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: