Veliki dan za malo mesto u Srbiji: Gradi se aerodrom?

Delegacija ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture razgovarala je sa predstavnicima opštine Gornji Milanovac o gradnji aerodroma na Galovićima.

Srbija

Izvor: glaszapadnesrbije.rs

Utorak, 14.07.2020.

15:18

Veliki dan za malo mesto u Srbiji: Gradi se aerodrom?
Foto: Depositphotos, Dvanstaden

Ministarka Zorana Mihajlović uputila je danas delegaciju ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Pranjane koja se sastala sa predsednikom opštine Gornji Milanovac Dejanom Кovačevićem.

Tema razgovora je aerodrom za male avione na Galovićima koji će se graditi na mestu gde je bio nekada Gorski aerodrom Draže Mihajlovića, piše Glas Zapadne Srbije.

Inače, gradnji aerodroma na Galovićima jedina prepreka može biti imovinsko - pravni odnosi. Parcela od 17 hektara bila je u vlasništvu pranjanske zadruge a onda je iz stečaja prodata privatnom licu.

U delegaciji je bio Zoran Ilić pomoćnik potpresednice Vlade RS, Jovanka Atanacković državni sekretar u Ministarstvu građevine i direktor preduzeća "Aerodromi Srbije" Mihajlo Zdravković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: