Kriza na tržištu: Železara u Smederevu ugasila jednu visoku peć

Kineska kompanija HBIS, vlasnik železare u Smederevu zaustavila je proizvodnju u jednoj od dve visoke peći, potvrđeno je Tanjugu u toj kompaniji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.07.2020.

12:42

Kriza na tržištu: Železara u Smederevu ugasila jednu visoku peć
Foto: Depositphotos/nikitos1977

Ovakvu odluku, kako navode u HBIS-u, doneli su zbog krize na tržištu uslovljene pandemijom novog koronavirusa.

"Razlozi gašenja Visoke peći broj 1 u kompaniji HBIS Serbia su uticaj kvota na izvoz našeg čelika u zemlje Evropske unije i smanjena potražnja za čelikom na tržištu, jer su mnogi naši klijenti obustavili proizvodnju usled pandemije koronavirusa", kažu u Železari.

S obzirom na plan narudžbenica koje je ta kompmanija dobila za naredni period, poslovanje su, kažu, prilagodili trenutnoj situaciji.

"Kada budu stvoreni tržišni uslovi za ponovno pokretanje, peć će biti vraćena u pogon kompanije".

Kada je reč o zaposlenima koji se, navode, vraćaju na radna mesta, Krizni štab te kompanije je primenio niz mera, zasnovanih na iskustvima iz Kine, kao i na direktivama Kriznog štaba Republike Srbije.

Te mere su se, dodaju, pokazale efikasnim u zaštiti svih koji rade u kompaniju od zaraze koronavirusom.

Pogoni kompanije HBIS GROUP Serbia Iron & Steel d.o.o. Beograd su smešteni na tri lokacije u Srbiji, u selu Radinac nadomak Smedereva i u Šapcu.

U Smederevu proizvodi gvožđe u dvema visokim pećima, zatim gvožđe iz visokih peći konvertuje u sirovi čelik u čeličani sa tri konvertora i kompleksom za kontinuirano livenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: