Mihajlović: Spremnost EBRD za nova ulaganja znak stabilnosti Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Zuzanom Hargitaj.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2020.

12:23

Mihajlović: Spremnost EBRD za nova ulaganja znak stabilnosti Srbije
Foto: Ministarstvo graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture

Mihajlovićeva i Hargitaj saglasile su se da je dosadašnja saradnja ministarstva i EBRD i na infrastrukturnim projektima od velikog značaja za Srbiju, kao i da će saradnja biti nastavljena u obostranom interesu.

Mihajlovićeva je izazila veliko zadovoljstvo što EBRD želi da nastavi da ulaže u vodeće projekte u oblasti železnice, avio i vodnog saobraćaja, što će dodatno ojačati ekonomski razvoj zemlje, kaže se u saopštenju.

"Saradnja sa EBRD i njihova spremnost za nova ulaganja u Srbiju pokazuju stabilnost naše zemlje i javnih finansija i kako ova banka vidi ekonomiju naše zemlje. Značajno je i što EBRD želi da ulaže i u manje projekte koji su od velikog značaja za veliki broj građana Srbije, kao što je finansiranje rehabilitacije mreže regionalnih puteva, za šta su EBRD i EIB spremni da ulože ukupno 100 miliona", istakla je Mihajlovićeva.

Direktorka EBRD je izrazila i spremnost da ova banka učestvuje u realizaciji jednog od najvećih infrastrukturnih projekata, a to modernizaciji železničkog Koridora 10 od Beograda do Niša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

13 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: