Jedan je zvezdaš, drugi partizanovac: Drugarstvo iz malinjaka opstaje četiri decenije

Milisav Grujović i Ljube Vitorović iz Užica dva su nerazdvojna prijatelja punih 39 godina i umesto u kafani, slobodno vreme provode u zajedničkom malinjaku.

Srbija

Izvor: RINA

Nedelja, 05.07.2020.

16:18

Jedan je zvezdaš, drugi partizanovac: Drugarstvo iz malinjaka opstaje četiri decenije
Foto: RINA

Pre 25 godina podigli su zajednički zasad, koji i danas dobro rađa. Ali, prijateljstvo je na prvom mestu.

"To je čisto druženje, mi da smo hteli hektare, mi bismo stigli daleko, kupili bi neke besne automobile, ali nismo išli u tom pravcu. Naše iskreno prijateljstvo zdravije je od bilo čega", kaže za RINU Milisav.

Uz zajedničku jutarnju kafu, Ljube se podseća početka njihovog druženja, i do danas ništa se promenilo nije.

„Kao da je početak, ništa nije promenjeno. Počeli smo 1981. kada sam se zaposlio u valjaonici bakra, i od tada je redovno druženje, a malinu smo zasadaili u Belim vodama i to lagano uz dogovor. Moje su bile sadnice, a njegova zemlja", priča uz osmeh Ljube Vitorović.

Grujo kaže da se nikada nisu posvađali, sem ponekad oko politike ili sporta, ali i te čarke vrlo brzo prođu.

„Jedan je zvezdaš, a drugi partizanovac. Zajedno gledamo derbi, pa možete samo da zamislite kako to posmatranje utakmice izgleda. To su naše jedine razmirice, čak ni oko devojaka nikad nije bilo svađe“, priča Ljube.

Ovih dana kreće treće branje ovogodišeg roda sa kojim dva prijatelja baš i nisu zadovoljni. Kažu, mnogo je razloga za to, od korone do loših vremenskih prilika. Ali, imaju iskusni malinari recept za dobar rod. Dok se voćka ne oplevi, kažu nema ni kvalitetnog roda.

Grujo i Ljube planiraju da još mnogo godina uživaju u drugarstvu i malini, a vreme će pokazati ko će duže da izdrži - oni ili malina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: