Bratoljub uskoro u funkciji

Most između Bratunca i Ljubovije, nazvan "Bratoljub", koji je Srbija izgradila još pre tri godine, biće u funkciji do marta.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 03.07.2020.

13:40

Bratoljub uskoro u funkciji
Foto: Ministarstvo graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture

To je danas najavila ministarka građaevinarstva Zorana Mihajlović i rekla da se tada očekuje da BiH sa njihove strane završi izgradnju zajedničkog graničnog prelaza.

"Gradi se granični prelazi sa bosanske strane i radovi se sada obavljaju u dinamici koju su rekli izvođači. I do marta taj granični prelaz bi konačno trebalo da funcikoniše", rekla je Mihajlović novinarima tokom obilaska srušenog mosta kod Ljubovije na reci Ljuboviđi.

Mihajlović ističe da Srbija nije uložila mali novac u izgradnju "Bratoljuba", kao i da je taj most napravljen u roku, ali da je bosanska strana kasnila sa pravljenjem zajedničkog graničnog prelaza.

To će mnogo će značiti za građane sa obe strane, istakla je Mihajlović i izrazila očekivanje da će BiH ispoštovati najavljenu dinamiku radova i da će konacno u martu moći da koristimo taj granični prelaz.

Mihajlović dodaje da je strašna epidemija pogodina ne samo Srbiju već i ceo svet i da je zato MGSI naložilo da se na gradilištima radi uz sve mere opreza odnosno da se koriste zaštitna oprema i maske.

"Imamo danas više od 5.700 radnika koji rade na gradilištima širom Srbije i za sada nemamo nijednog zaraženog. To pokazuje da se uz mere opreza možemo sačuvati i da svako od nas treba da bude odgovoran", naglasila je ministarka.

Kaže da je u toku građevinska sezona i da ekonomija ne sme da stane i da su u toku svi veliki projetki na izgradnji saobraćajne infrastrukture.

"Nadam se da ćemo u avgustu raspisati tender za gradnju prve deonice Niš - Pločnik na budućem autoput od Niša do Merdara, a radovi bi trebalo da počnu do marta sledeće godine", navela je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: